Seeing, is believing, part 2….

I går torsdag fick så Bengt & Lisa (bilden visar deras mediaomvandlar:-) med sina sina grannar i Alberta äntligen fiber inkopplat! De första 4 kunderna av ca 900 är nu definitivt uppkopplade!

Men vänta – tänker ni vakna läsare – skrev ni inte redan den 22 februari att de första skulle kopplas in då???!!!

Jo, det gjorde vi. Ännu en gång påminns vi om hur fruktansvärd dålig information vi matas med av Ip-Onlys projektledare!! Och vi får ingen förklaring eller ursäkt denna gången heller till att man fortsätter att sprida dessa felaktigheter hela tiden.

Vad händer här näst då? Ja högst troligen kopplas samtliga kunder upp i Björnstorp och sen faller gissningsvis det på med kunder boende i Bonderup och ner längs Lunnarpsvägen?

Vi övriga boende tex längs Ättarpsvägen, Alberta mosse och inte minst ner i Esarps by får vackert vänta tills man rett ut tomrörs-kaoset vid svängen vid Alberta Mosse.

Meningen var att man för flera veckor sen skulle skarva ihop dessa tomrör och sen placera ett kopplingsskåp bredvid busskuren, men där blev det tvärstopp pga nånting med avtal/ bestämmelser som inte var utredda eller klara ?! Inte klokt tycker vi, vi pratar om stamfiberkabeln till övriga 700 abonnenter, och man har ingen aning om när det är fixat!

Men samtidigt måste vi understryka att det händer en hel del övrigt i vårt område. Mickes kabel ligger inte på latsidan! Man har grävt ner tomrör bl.a. vid Lindersväg, och nere i Kongsmarken. Nästa vecka fortsätter man bl.a. från Kungsmarken och upp till Esarp.

Mickes kabel har nu 4 grävlag igång + ett lag som åker runt och testblåser tomrören inför inskjutning av fiber.

Dessutom avslöjade ena Eltels tekniker (som vi intervjuade uppe vid noden i Alberta) att hans chef sagt att IP-Only nu tvingar dem till mycket kvällsjobb och helgarbeten framöver!

 

Grattis hursomhelst till de boende i Alberta!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *