Till och med Tomten är besviken…

Så kan vi lägga ännu en höst med brutna löften bakom oss. Ingen i vårt område har fått installerat fiber.

Inget jul-under har inträffat. Arbetet har nu stått stilla i 7 veckor kring noden i Alberta.

Enligt IP-Only går man fortfarande och väntar på tillstånd från Riksantikvarieämbete för att få lov att borra sig under vägen vid noden i Alberta.

Som vi tidigare skrivit så har vi ifrågasatt varför man inte gräver där man kan gräva under tiden man väntar på tillståndet. Men det anses vara ekonomiskt inkorrekt i IP-onlys värld.

I veckan frågade vi om man inte kan göra klart alla installationer i våra hus, så är iallafall den biten klar.

Ja, svarade Iponlys projektledning, “vi installerar för fullt just nu i Björnstorp”!?

Björnstorp tillhör visserligen etapp 1, men vore det inte mer logiskt att göra klart husen vid noden och sen fortsätta utåt i området?

Nästa fråga till IP-Only löd: “När väl tillståndet är på plats och ni kan börja jobba igen, kan ni då sätta in ordentliga resurser till skillnad mot de två grävmaskiner ni haft i området under hösten?”

Man svarar att där är 6st grävlag resurssäkrat i etapp 1, vårt område.

En annan rimlig fråga som kräver ett svar är varför IP-Only inte skickar ut ett nytt informations-mail och förklarar dessa ständiga förseningar.

Enligt projektledningen skulle ett sådant mail gått ut till oss kunder redan i förra veckan. Inte ens detta klara de tydligen av…

Ska vi trots allt försöka se till de positiva så har IP-Only grävt en hel del klart i vårt område och där är inte mycket kvar innan de första kan få fiber.

Och även om vår frustration kanske är stor vill vi igen påpeka att vi ändå inte har några alternativ till IP-Only.

Vi fick inga pengar till vårt egna projekt 2016, och absolut ingen, varken Telia eller Staffanstorpsfiber var intresserad då som nu med att hjälpa oss få fiber.

Klen tröst, men för vad det är värt så jobbar IP-Only och dess underleverantör alla dagar under jul och nyår – undantaget de röda dagarna.

 

God Jul till er alla!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *