Tryckning var god vänta!

I stort sett så har absolut ingenting hänt i vårt område denna vecka. Istället har grävlaget varit i och omkring S.Sandby!?

De återstående totalt 8 tryckningar som ska genomföras kommer göras nu på måndag. När väl dessa är gjorda och ”dukterna” dvs slangarna är ihop skarvade så ska man börja blåsa in fiber. Naturligtvis inte utan undantag, man ska påbörja delsträckor. Man är fortfarande inte helt överens om hur man får lägga tomrören uppe vid Bonderup där Länsstyrelsen vill skydda nått fornminne. Dialog pågår med myndigheten.

Iponly har under hösten skyllt förseningarna delvis på att deras underleverantör saknar resurser. Detta tillbakavisa fullständigt genom våra kontakter. Man hade kunnat sätta in 20 maskiner till om de bara vill enligt vår källa… Varför gör Iponly då inte det? Vi kan bara spekulera…

Som många kanske har noterat så är numera Iponly med i nationell TV nästan varje vecka. Över 160st anmälningar ligger på ARNs bord. Och i princip allt handlar om leveranstider som aldrig hålls.

En intressant och minst sagt märklig omständighet kring detta är de hushåll som bor i Grevie/ Önsvala som tecknat sig för Iponly. Dessa hushåll skall alltså – precis som oss -få sin fiber från noden uppe i Alberta. I Grevie/ Önsvala råder i princip krig mellan Iponly och Staffanstorps fiber om det mesta. Staffanstorps fiber gick i våras ut till alla som tecknat sig för Iponly och erbjöd dessa fiber från SF när väl 24 månader passerat och kontrakten löper ut under denna höst.

Nu har minst en abonnent i Grevie prövat att annullera sitt avtal med Iponly denna vecka. Svaret de fick av Iponlys kundtjänst var att de inte kan lösas från sitt avtal utan att betala 6.900kr!!!

Hur är detta möjligt när Iponly inte levererat enligt avtal inom 24 månader? Enligt Iponly går det inte att backa ur utan avgift på 6.900kr när väl byggbeslut är taget i området!

Sista ordet är nog inte sagt i detta ämne…

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *