Löften kommer, löften går…

Så har två veckor passerat sen vi fick besked om att “det endast  var 8st tryckningar kvar, sen kan vi börja blåsa fiber”.

Absolut inget som helst arbete har utförts i vårt område under denna tid.

Ännu ett i raden av deadlines, utlovade datum och andra löften som inte har hållits av IP-Only.

Annat var det i juli månad. Då förklarade IP-Only att ALLA avtal var klara, och man räknade med att de första kunderna skulle bli inkopplade i september.

Vad är det då enligt Ip-Only som hindrar projektet just nu? Jo det är två områden med fornminnesskydd uppe vid Alberta respektive Bonderup som inte bara kräver tillstånd från Länsstyrelsen, utan även från Riksantikvarieämbetet!!!

Men, undrar någon vaken läsare, kunde man inte förutse detta innan, och kan man inte under tiden gräva färdigt i de delar av vårt område som inte berörs av detta ?

Nej. I IP-onlys värld av planlös och okoordinerad projektstyrning kunde man inte förutse detta, och man gräver ingenting om man inte kan gräva allting, man måste som de uttrycker det ”ha likviditet i projektet!?”.

“Pudels kärna” är den att Ip-only har delegerat över allt för stor kontroll till Eltel utan att ge dem tillräckligt bra riktlinjer och dessutom brister de i kontroll och uppföljning till sin underleverantör. Eltel o andra sidan tycks vara bebott av genomgående usla projektörer som inte förstår hur man bygger fibernät och hur man ger sin uppdragsgivare korrekta uppskattningar och redogörelser om hur projektet framskrider.

Man börjar ju nästa fråga sig om där överhuvudtaget finns någon kund någonstans som faktiskt blivit uppkopplad av IP-Only!? Och, jo, de finns faktiskt! 85% av alla kunder i det projektet som ligger kronologiskt före oss dvs  i S.Sandby, är faktiskt uppkopplade.

Frågan vi alla ställer oss nu är kommer IP-Only/ Eltel bryta även de senaste löftet dvs de om att alla i etapp 1 ska vara uppkopplade vecka 50?

Tja, allt hänger på godkännande från Riksantikvarieämbetet. Kommer godkännandet i nästa vecka tro IP-Only att de kommer kunna klara det.

Vi andra är nyktert skeptiska, men vi närmar ju oss juletider och det är ju undrens tid….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *