Framåt, men i sakta mak.

Så kan vi idag konstatera att huvudledningen mellan Bonderup o Alberta fortfarande inte är klar och driftsatt.

Ip-only hade fått garantier från Eltel att detta skulle vara klart OCH driftsatt i oktober månad, och så sent som den 17 oktober var beskedet att man var i fas med denna etapp.

Men så är inte fallet. På bifogad bild har vi markerat med rött var de förlagt tomrör sedan de började gräva i september. Överallt sticker tomrör upp i luften som först måste skarvas ihop och grävas ner innan man kan blåsa fibern från Bonderup. Grävmaskiner står idag i korsningen Alberta pileväg/ Lunnarpsvägen. Och hur mycket av sträckan därifrån ner till S.Vallbyvägen som sedan innan är klar vet vi inte, men troligtvis en bit iallafall.

Det positiva är trots allt att de är här och att de gräver och att det ändå går framåt.

Men varför dessa ständiga förseningar uppstår och varför nya löften ställs, för att i veckan efter brytas, vet vi inte.

En stark känsla som vi fått är att de helt enkelt saknas resurser.

Nått märklig är det. Ta som ex. hur de jobbade förra veckan: De börjar uppe i Alberta på måndagen, och på onsdagen har de kommit ca 900m ner mot mossen och svängt och stannat innan en gård. Sen försvinner maskinerna och allt jobb upphör torsdag och fredag. Och nu dök de upp igen i måndags och fortsatte gräva.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *