En uppdatering

För er som anmält er till IPonlys nyhetsbrev så ha vi så sent som igår fått ett nytt mail.

Gemensamt för de två senaste mejlen de skickat ut har varit att det nu är på gång med fiber till oss i och omkring Esarp. Nu senast garanterar man att man ska driftsätta noden i Alberta i denna månad.

I delvis kontrast till detta ställs dels deras projektledares uttalande samt verkligheten. Löften med tidsramar m.m. har regelbundet brutits och ändrats, från sommars första löfte om byggstart den 6 aug till löftet om att vara färdiggrävd mellan Alberta o Lunnarp, som  skulle vara färdigt igår.

Verkligheten just nu är den att IPonlys grabbar spenderade knappt två veckor med att drar fram stamledning och tomrör till de drygt 6-7 hushåll som finns längs S.Valbyvägen, samt att man oxå tryckborrat sig under Lunnarpsvägen. Så sträckan från Bonderup ner till S. Valbyvägen är helt klar av vad vi kan förstå (med tomrör alltså).

Man vill helt enkelt gräva färdigt helt och hållet i det område man är i innan man flyttar grävmaskiner etc. till nästa område.

Senaste beskedet är att man nu fått några nya  tillstånd uppe vid Bonderup av TRV som gör att man väljer att gräva där innan man fortsätter mot noden i Alberta. De har drygt 2 km kvar att gräva innan de når Alberta, vilket de lovar ska vara klart i oktober.

Etapp 2 – dvs sträckan från Alberta och vidare via Mossen till Esarp -påbörjas w.46.

Det går trots allt på rätt håll, men det går trögt. IP onlys försöker få underleverantören att sätta till mer resurser, men den påstår att de inte har mer resurser att sätta in…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *